Op deze pagina vind je een aantal veel gestelde vragen over de opleiding.
Hebben jullie ook het STAP-budget Helaas is per 1 september het STAP-budget alleen nog maar toegankelijk voor OCW-erkende scholingen, daar vallen wij buiten.
Wat is het diploma van deze opleiding waard? Je sluit de opleiding af met een door het CPION erkendpost-HBO-diploma Paard- en Lifecoach. Je doet officieel examen en daarom ontvang je ook een echt post-HBO diploma en niet een certificaat.
Wat is het verschil tussen de opleiding die in blokken wordt gegeven en de opleiding die 1x per maand op de donderdag en vrijdag is? Inhoudelijk is er geen verschil, alles is exact hetzelfde. Door de opleiding in blokken te geven bieden wij mensen de mogelijkheid om vaak makkelijker vrij te krijgen op het werk.
Wat is het verschil tussen de "gewone" opleiding en de christelijke? Qua leerdoelen en inhoud zijn beiden opleiding hetzelfde en wordt er op dezelfde wijze getoetst. Bij het gastcollege werken met je intuïtie, wordt in de christelijke editie aandacht geschonken aan het afstemmen op je intuïtie en de heilige geest. Ook heb je een ander soort dag- opening en afsluiting. Bij de Christelijke variant geven we ook variaties op de in te zetten oefeningen.
Niet al mijn klanten zullen iets met paarden hebben. Heb ik ook iets aan deze opleiding als ik niet met mijn paard coach? Ja, beslist! Het is een coachingsopleiding en met de technieken die je leert, kun je coachen met en zonder inzet van paarden.
Mag ik me dan officieel coach noemen? Iedereen mag zichzelf coach noemen, maar met deze opleiding kun je je onderscheiden als professioneel opgeleid coach. Je kunt je namelijk inschrijven en certificeren bij het Internationaal Coach Register als ICR® Coach. Bij inschrijving bij dit kwaliteitsregister kun je ook gebruiken maken van hun gedragsregels en je valt met je dienstverlening onder hun klacht- & tuchtrecht of geschiloplossing.
Bij sommige opleidingen kun je een speciale aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hoe zit dat bij deze opleiding? Als je je diploma behaald hebt kun je je verzekeren bij paardenverzekeren.nl
Ik heb geen eigen paard is dat een probleem? Nee hoor je kunt gewoon aan de opleiding meedoen ook zonder eigen paard. Je regelt een verzorgpaard waarmee je ook mag coachen of je kijkt of je er eentje regelmatig kunt huren bij een manege of zorgboerderij. Het fijnste is als je er ook een band mee kunt opbouwen dus dat je hem wekelijks ziet en verzorgt. Wij geloven erin dat je nog fijner kunt coachen als je een band hebt met je coachpaard.
Hoe weet ik of mijn paard geschikt is als coachpaard? En moet ik hem speciaal hiervoor trainen? Goede vragen! Daar hebben we zelfs een e-book over geschreven. Die kun je hieronder downloaden.